þriðjudagur, júlí 05, 2005

Ég sá smá umfjöllun um norðurlandabúana í WS100 2005 í norsku hlaupablaði og læt hana fylgja hér með til gamans.

Fyrir hlaupið:

Gunnlaugur, Kim, Eiolf og Trond løper årets utgave av Western States Endurance RunGunnlaugur Juliusson fra Island, Kim Rasmussen fra Danmark, og Trond Sjåvik og Eiolf Eivindsen fra Mosjøen og Norge - gir seg 25-26 juni i kast med en tøff utfordring:100 miles fra Squaw Valley til Auburne gjennom Sierra Nevada i Kalifornia - på tøffe stier med mer stigning enn de fleste kan fatte.
Gunnlaugur vet undertegnede dessverre heller lite om - bortsett fra at hjemmesida hans ser flott ut og at Google gir mange "hits" på navnet hans - mange omhandler løpsprestasjoner - men de flerste er skrevet på et språk som kun tidligere tiders nordmenn behersket..
Kim Rasmussen - er en erfaren tøffing som det blir meget spennende å se hva kan gjøre i et terreng som er den diamentrale motsats til det danske... Kim er en meget erfaren Ultraløper som f.ex har gjort det meget bra i Spartathlon og i 6-dager løp. Imidlertid - er Himmelbjerget nok til å herde framside lår mot 7 vertikale kilometer i WS100 ??
Trond Sjåvik - spiller høyt! (har veddet en flake rødvin mot undertegnedes påstand om at sistnevntes pers er, for han, uoppnåelig...). Trond har gjort Trans Gaule - kyst til kyst i Frankrike - need we say more..??
Eiolf Eivindsen - Nordlands 1.-trompet! 3 ganger fullført Spartathlon med hederlige resultater - 2 x vinner av Lapland Ultra - ca '1 million' maraton - sier lite og presterer mye!

Det rapporteres om fortsatt snø i høyden i Sierras - og dette kombinert med +40C i Deadwood og El Dorado - gjør at våre Nordiske håp garantert får en løpsopplevelse de aldri vil glemme!

Eftir hlaupið:

Gunnlaugur Juliusson (Island) 26:14:14 Kim Rasmussen (Danmark) 27:39:00 og de 2 Mosjøværingene: Eiolf Eivindsen 29:13:00 og Trond Sjåvik 29:13:00 har alle gjennomført den ultimate kraftprøven WS100. Vi gratulerer! Vinnere ble Scott Jurek (for 7. gang) og Annette Bednosky. Den største prestasjonen mener vi imidlertid ble gjort av Helga Backhaus som fullførte for 10. gang - denne gangen uten akilles sene i det ene beinet...

Engin ummæli: